HockeyNews
PLUS

Petade Spink: ”Hoppas de tar det på rätt sätt”

(6192) Tylor Spink
Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2019

FacebookXWhatsApp
LINKÖPING. Tyson och Tylor Spink har tillsammans bara gjort elva poäng den här säsongen.
Då valde tränaren Niklas Eriksson att peta tvillingarna mot Linköping
– Jag hoppas de tar det på bästa möjliga sätt, säger Eriksson till HockeyNews.se
Presenteras i samarbete med ATG 

Tyson och Tylor Spink har inte alls motsvarat förväntningarna den här säsongen. Tylor har på 32 matcher noterats för nio poäng (5+4). Tvillingbrorsan Tyson har haft en del skadeproblem och har bara gjort 20 matcher, men han har inte gjort mer än två mål på dessa matcher. När Örebro under torsdagskvällen spelade mot Linköping fick tvillingarna Spink inte ens följa med till Östergötland.

– Det är en konkurrenssituatiuon, säger tränaren Niklas Eriksson till HockeyNews.se.

Hur tar de petningen?

– Jag vet inte. Jag hoppas de tar det på bästa möjliga sätt och visar genom att göra bra ifrån sig när de får chansen, säger Eriksson.

Tvillingarna Spink kom till Örebro inför förra säsongen och de gjorde både 18 poäng under sin debutsäsong i SHL. Med det slutade de sexa respektive sjua i den interna poängligan.

Utan Spinkbröderna på isen fick Örebro en riktigt bra start mot Linköping. Närkelaget hade 3-0 efter halva första perioden, men förlorade till slut med 4-5 efter förlängning.

– En svängig match. Säkert roligt för publiken. Vi fick en drömstart, men sedan kan vi inte ta tillvara på den starten, utan vi börjar spela med för stor risk, säger Eriksson.

En kedja som stack ut hos gästerna var fjärdekedja med Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki och Jordan Boucher, som stod för två av Örebros mål.

– Den kedjan har varit vår bästa kedja under en längre period, och nu gjorde de två mål. Jättekul. De har lett vårt lag med sitt hårda jobb och skapat mycket. Nu fick de utdelning, säger Eriksson.


Här kan du läsa mer om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!